Wat doet infrarood

Wat doet infrarood?

De sessie is een zweettherapie die ervoor zorgt dat u tot 5 keer meer calorie├źn verbrandt dannormaal, zodat u sneller en eenvoudiger gewicht en omvang verliest. Dus 5x zo effectief als een normale trainingssessie. Het lichaam absorbeert infrarood energie met hetzelfde gemak als dat het energie van de zon absorbeert. Hierdoor wordt de kerntemperatuur van het lichaam verhoogd en wordt ontgifting gestimuleerd. Verder is infrarood uitstekend voor uw humeur. Zo wordt lichttherapie al lange tijd ingezet tegen depressies. U zult u top voelen, gelijk al na de eerste sessie. Doorbloeding verbetert en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Dit resulteert in een jonge en mooiere huid.

U zult een merkbare verbetering zien in uw huidtextuurdoor het gebruik van infrarood. Ontgift uw lichaam met infraroodbelichting en profiteer van een natuurlijke gezondheid. Natuurtherapeuten bevestigen

dat zweten een uitstekende manier is om schadelijke stoffen kwijt te raken. Infraroodwarmte biedt dit voordeel onder een comfortabele temperatuur. Daarnaast is bewezen dat infrarood kan bijdragen aan pijnbestrijding, herstel van sportblessures, artritis en meer.

De energie van infrarood dringt tot 5 mm door in het lichaam en heeft talloze positieve effecten op de huid, het lichaam en de vetcellen.

De soorten infrarood

De verschillende types infraroodstraling:

  • A=kortegolf straling, dringt door tot de hypodermis
  • B=middengolf straling, dringt door tot de dermis
  • C=langegolf straling, dringt door tot de epidermis

A-straling genereert niet in alle omstandigheden warmte, maar alleen wanneer het de huid raakt. Hierdoor ontstaat thermische belasting. De temperatuur loopt op tot 45 graden Celsius. De bloedtoevoer wordt verhoogd en de stofwisseling wordt gestimuleerd. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen effectiever vervoerd worden naar de weefsels, waardoor gifstoffen eenvoudiger verwijderd kunnen worden. A-straling heeft ook een positief effect op sommige specifieke ziektesymptomen. Infrarood kan helpen om eenvoudiger in slaap te vallen, om bewegingsvrijheid te verbeteren en om pijn aan gewrichten en ontstekingen te verminderen. Daarnaast hebben we ook goede resultaten gezien bij het gebruik van infrarood bij het behandelen van spataderen. Ook cellulite kan succesvol verminderd worden door het gebruik van A en B-straling.

B-straling dringt door tot de dermis. Het voordeel van B-straling is dat het de lymfecirculatie bevordert, waar het grootste gedeelte van het vet zich bevindt. C-straling stimuleert met name de aanmaak van collageen waardoor de huid verjongt. De lampen hoeven niet volledig aangezet te worden, aangezien ze overgaan op infraroodlicht. Een intensiteit van 50% is meer dan voldoende en net zo effectief om mee te beginnen. Deze speciale infraroodstraling maakt de training vijf keer zo effectief dan normale trainingssessies. Het is belangrijk dat u genoeg water blijft drinken tijdens de training en ook na de training.

De Sun 400XL werkt zowel met type A, B en C straling.

Lees meer over afvallen met infrarood

Comments are closed.