Cellulite heeft 4 fases

De meeste dames krijgen er vroeger of later mee te maken: cellulite!

Anti-CelluliteHoe ziet cellulite eruit?

Hierbij ziet de huid er bobbelig uit en ontstaan er putjes. Dit komt doordat er een verhoogde afzetting en verkleving van vetcellen in de onderhuidse ofwel buitenste vetlaag. Doordat de bobbelige oppervlakte van de huid overeenkomsten vertoont met de schil van een sinaasappel, wordt dit ook wel sinaasappelhuid genoemd. De putjes ontstaan doordat de fibroblasten in de huid niet van lengte kunnen veranderen. Doordat er meer vetcellen ontstaan, trekken de fibroblasten putjes in de huid. Vrijwel alleen vrouwen hebben hier last van, vanwege anatomische verschillen tussen de man en de vrouw.

Wordt cellulite veroorzaakt door overgewicht?

Dit is een misvatting, cellulite komt zowel bij vrouwen voor met overgewicht, normaal gewicht en ondergewicht! Echter, wanneer men last heeft van cellulite kan de zichtbaarheid hiervan versterkt worden door overgewicht. Maar wat voor soort gewicht men ook heeft, er kan altijd verkleving optreden waardoor iedereen er last van kan krijgen. Het is dus belangrijk om te realiseren dat gewichtsbeheersing en cellulitebeheersing twee verschillende dingen zijn.

Wat veroorzaakt cellulite dan wel?

Doordat de onderhuidse ofwel bovenste vetlaag slechter is doorbloed dan bijvoorbeeld de onderste vetlaag, verkleven vetcellen en wordt de afvoer van afvalstoffen, vet en vocht bemoeilijkt en deze hopen zich op. De opperhuid wordt naar beneden getrokken door de fibroblasten, dit veroorzaakt cellulite. Hierdoor ontstaan er zowel bobbels als putjes.

Cellulite wordt zichtbaar door te knijpenWaar komt cellulite voor?

De meest voorkomende plekken zijn de bovenbenen en billen. Daarnaast komt cellulite voor rondom de middel, buik of de bovenarmen. Bij maar liefst 90% van de vrouwen komt cellulite in mindere of meerdere mate voor. De fase van de cellulite wordt aangeduid in een viertal fases:

  • Fase 0: Er is geen cellulite zichtbaar. Wanneer u ligt of staat is de huid egaal. Wanneer u in de huid knijpt door deze tussen duim en wijsvinger te nemen ontstaan er dikke plooien.
  • Fase 1: Er is geen cellulite zichtbaar. Wanneer u in de huid knijpt door deze tussen duim en wijsvinger te nemen, ontstaan er overeenkomsten met de schil van een sinaasappel.
  • Fase 2: Er is liggend geen cellulite zichtbaar. Wanneer u opstaat, ziet de huid er niet meer glad en egaal uit maar ontstaan er oneffenheden. Bij langdurig staan, voelen de benen vermoeid aan.
  • Fase 3: Er is zowel liggend als staand cellulite zichtbaar. De huid in het gebied met de cellulite voelt vaak koud aan en kan bij stoten soms pijnlijk aanvoelen. Langdurig staan zorgt ervoor dat de benen erg zwaar aanvoelen, vooral aan het einde van de dag.

Compressietherapie is een bewezen methode

Met compressietherapie effectief cellulite aanpakken

Wat kunt u tegen cellulite doen?!

Met compressietherapie kunt u deze huidaandoening tot 2 fases terugdringen. Dus als u het zover laat komen als fase 3, dan zal de cellulite nooit meer helemaal weggaan. Om te voorkomen dat deze huidaandoening verder vordert is lymfedrainage door middel van compressietherapie een uitstekende keuze.

 

Dit bericht is geplaatst in Schoonheidssalon and tagged , . Bookmark dit bericht.

Comments are closed.